«Щира втіха – рідна мова, краю отчого краса»

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято. До календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.  Мова – це необхідний атрибут становлення нації. Як писав відомий український поет Володимир Сосюра: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва тепла». І це дійсно так. Мова є тим чинником, який відрізняє один народ від іншого. Недаремно кажуть, що народ забуває свою мову, неминуче гине.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилися і працівники  бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, які разом з педагогом організатором  дитячо-юнацького клубу «Прометей» Христиною Микицей 21.02.2019 року провели поетичну вітальню «Щира втіха – рідна мова, краю отчого краса».

Бібліотекар наголосила на тому, що мова є визначальною ознакою держави, безцінною і невичерпною скарбницею культурного надбання народу. Розповіла легенду про мову. А також познайомила присутніх з найвідомішими поліглотами України.

На захід завітали поети-піснярі, великі партріоти України Андрій Гелета і Нестор Мартинець, а разом із ними їхнє поетичне  слово – ніжне, щире, відверте…

Присутні переглянули презентації про життєвий і творчий шлях цих поетів. Знавці рідного слова познайомили всіх  з поезіями про рідну мову

Учасники заходу насолоджувалися пісенними виступами вихованців клубу «Прометей».

Ведучі заходу виразили сподівання, що на все життя залишиться з кожним із нас наша велика любов до своєї рідної мови, до державної мови нашої країни. Діти проявили велику зацікавленість та активну участь у проведеному дійстві.

Відповідальна Г. Подолецька, Х. Микицей

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top