«Чорнобиль-наша печаль і скорбота»

26. 04. 2018 р. о 13:00 год. в бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід – екологічний екскурс «Чорнобиль-наша печаль і скорбота».

Бібліотекар мала не меті довести до свідомості молоді масштаби Чорнобильської трагедії, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю, виховувати почуття співчутливості , доброти, милосердя, критичне ставлення до історичних подій.

«Чорнобильська трагедія» – це повість , що зіткана із правди, скорботи, мужності людей, зібраних у зоні неприборканої стихії. Конкретні факти: діти, що грають у дворі, незнаючи про дозу радіації, яку вони одержують. Покинуті пустуючи будинки, неподалік від яких розкидані заражені радіацією собаки.

«Рудий, помираючий ліс. Провал четвертого енергоблоку АЕС, оплетений сріблястим, смертоносним димом…- все тут сприймається, як докір нашій безвідповідальності , як пере застереження світу, що крокує в грізне атомне століття» – про ці факти донесли до своїх слухачів учасники заходу.

Серед учасників наслідків Чорнобильської трагедії були і мешканці нашого села Вовчинець. Живим – доземний уклін та велика шана за їх героїчний вчинок, загиблих – вшанували хвилиною мовчання.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Чорнобиль – наша печаль і скорбота», де учасники могли ознайомитись про страшну трагедію детальніше.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top