“Чорнобиль – вічний біль України”

FotorCreated.jpg

 
Ось уже 29 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитися і озирнутися в той страшний 1986-й …
 
Чверть століття минуло, а пам’ять наша зберігає все до найдрібніших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.
 
Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.
 
Біль Чорнобиля відгукнулася в серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів.

 

 
 
 
 

28 квітня 2015 року о 14.30 у приміщенні читального залу бібліотеки-філії №7 (вул.Дністровська, 22) відбулася година-реквієм “Жорстокі дзвони квітня”, присвячена пам’яті жертв Чорнобильскої катастрофи.
Бібліотекарі разом з учнями 9-А класу ЗОШ №13 та їх класним керівником Копей О.І підготували сценарій “Атомний синдром Чорнобиля”. 

DSCN3327.JPG DSCN5511[1].JPG

Наша країна вперше відчула на собі таку грізну силу, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю. Біда відгукнулась болем у серцях мільйонів людей. Не знайти мабуть в Україні такого місця, яке б не було пов’язане з Чорнобилем. Комусь довелося стати в ряди тих, хто ліквідовував наслідки аварії, комусь рятувати життя і здоров’я потерпілих, комусь довелося назавжди покинути власні домівки…
З літературою, яка представлена на книжковій виставці “Жорстока правда Чорнобиля” присутніх ознайомила зав.бібліотекою Васіна М.М.
Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу бібліотеки Атаманчук М.І.
 

2015-04-26-924.jpg

26 квітня в пам’яті українського народу залишиться назавжди як день лиха, болю і смутку.

Бібліотека-філія №3 (вул. Хоткевича, 52а) до 29-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС організувала бібліотечну виставку “Чорнобиль  -трагедія, подвиг, пам’ять”.

Користувачі бібліотеки зібралися, щоб згадати про страшні події 1986 року та вшанувати героїв нашої країни, які вступили в нерівний бій з чорнобильським привидом.

Присутні мали змогу ознайомитися з матеріалами, які відкривають завісу на сумнозвісний день 26 квітня 1986 року, про героїчну і водночас трагічну долю пожежників у ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків.

Відповідальна за організацію виставки зав. філією Гуменяк С. М.

 


                                                                                                 

26.04.2015 року в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) о 12:00 год. був проведений репортаж-перегляд «Чорнобиль: чорний спомин, вічний біль».

Ту мирну весняну українську ніч на берегах Прип’яті люди ніколи не забудуть. Ніщо не віщувало біди. Ніхто навіть не міг подумати, що над квітучою землею нависла ядерна смерть.

День 26 квітня 1986 року увійшов в історію як найбільша трагедія і незвичайна рана на тілі України.

Надто дорого ми заплатили і ще заплатимо за людську недбалість.

Для присутніх зробили перегляд статей періодичних видань.

Лучанінова О.Л. Чорнобиль – рана незагойна // Позакласний час, 2013. – № 5-6. – с. 54-58.

Паснак М.В., Іваночко О.М. Чорнобиль гіркий полин // Позакласний час, 2015. – № 3. – с.37-38.

Прокопчук С. Зона ЧАЕС: чергова “реформа” чи прихована авантюра? // Урядовий кур’єр, 2015. – № 36. – с.5

Той квітень не забудеться ніколи // Позакласний час, 2014. – № 3 . – с. 109-110.

Відповідальна за організацію заходу бібліотекар І категорії Романюк К.М.

 


 

Полиновий присмак трагедії.jpg

26 квітня в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) організована бібліотечна виставка “Полиновий присмак трагедії”.

Запропонована література стала для відвідувачів бібліотеки інформацією для роздумів про трагічні події на ЧАЕС та її наслідки.

Це – документальні репортажі з місця катастрофи: Р. Гейл “Останнє попередження”, О. Коваленко “Чорнобиль – яким його побачив світ”.

Це – нариси про ліквідаторів аварії на ЧАЕС та долі людей, які зазнали нелегких випробувань: збірники “Мужність і біль Чорнобиля”, “Біль і тривоги Чорнобиля”.

Це – художня література чорнобильської тематики: оповідання Євгена Гуцала “Діти Чорнобиля”, роман Ю. Завгороднього “Задовгий день “Ч”. Зона поза часом”, вірш Л. Костенко “На березі Прип’яті спить сатана”, повість Ю. Щербака “Чорнобиль”, роман В. Яворівського “Марія з полином в кінці століття”.

Відповідальна за проведення зав. філією Араджіоні С. П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top