Читацька ініціатива «Волонтерство – можливість зреалізуватися кожному»

5 грудня 2019 р. о  12.50 завідувачка бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька, 100) провела читацьку ініціативу «Волонтерство – можливість зреалізуватися кожному» з учнями 8-г класу в школі №18 вул. Тролейбусна, ) з нагоди Міжнародного дня волонтерів, в рамках співпраці з вчителем Олесею Лаврук.

Світлана Українець виступила з однойменною презентацією про історію волонтерства у світі та Україні. Про волонтерські організації, про духовних волонтерів в м. Івано-Франківську в’яжуть вервиці, проводять майстер-класи в спільнотах і школах, супроводжують військових на реабілітацію в Меджугор’є). Завідувачка бібліотеки №5 запросила на захід волонтерку Людмилу Салигу та учасника бойових дій Тараса Чав’яка, які розповідали зворушливі історії про своє покликання, про те, як молитва захищає солдат від небезпеки. «На війні люди відчувають підтвердження віри, присутність Бога», — говорила п. Людмила, показуючи учням мотиваційні плакати і роздаючи бажаючим вервиці.

Присутні почули слова подяки, переглянувши відеозаписи, від імені учасників бойових дій на Сході за вервиці, за підтримку молитвою, листами, малюнками, провіантом. Завуч школи подякувала всім воїнам і волонтерам за мирне життя і навчання, називаючи їх ангелами.
Волонтери – це ті люди, які вибрали нелегкий шлях допомоги. Дякуємо їм за жертовну працю!

На уроці були присутні вчителі, класні керівники.
Захід підготувала Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top