“Червона рута цвістиме вічно”

3 березня 2019 року у  бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52 а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для широкого кола користувачів до 70-річчя від дня народження В. Івасюка відбулося п’ять хвилин з мистецтвом “Червона рута цвістиме вічно”.

Бібліотекар розповіла про Володимира Івасюка – творця української поп-музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальні твори, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Володимир Івасюк, окрім музики і поезії, мав ще й хист до малювання. А його пісні ”Червона рута”, “Водограй”, “Я піду в далекі гори” відомі не лише в Україні. Але пісенний політ могутнього таланту 18 травня 1979 року перервала загадкова смерть. Ця трагічна таємниця залишається ще й досі не розкритою.

Володимир Івасюк любив Україну і своїми творами відроджував у співвітчизників любов до українського мистецтва і протистояв радянській пропагандистській машині. Пісні композитора – це справжні шедеври української культури. І хоч пішов митець у кращий світ занадто рано, його пісні житимуть вічно.

Відповідальна за проведення Лучак Е. І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top