“Чашка, повна благодаті”

Все  починається з простої чашки чаю,
Похід у гості, дружба і кохання.
Із чаєм, краще книги всі читають.
Із чаєм до вподоби є – мовчання.

Кушнір М.

15 грудня 2018 року у  бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради для широкого кола користувачів з нагоди Міжнародного дня чаю відбувся бібліотечний вікенд “Чашка, повна благодаті”.

За вікнами – сніг та холод, а  у бібліотеці за горнятком запашного гарячого чаю зібралися поціновувачі цього напою і справжні книгомани, щоб поговорити про чай та книги з зимовим настроєм. Спершу бібліотекар розповіла про історію, походження, сорти та властивості чаю, і те як найдавніший напій завоював мільйони сердець по всій земній кулі: в Японії, Китаї, Туреччині, Марокко, Індії, Єгипті, на Тибеті, в Південній Америці та, звісно, в Україні. Дивовижні факти про чай та безліч цікавих та оригінальних рецептів приготування цього напою, а також пуншу та грогу можна було знайти на виставці, яку для своїх відвідувачів підготували бібліотекарі. З книг та журналів користувачі почерпнули багато корисної інформації і, зокрема, те, що українці полюбляють більше трав’яні чаї та узвари. Секретами приготування традиційно-зимових напоїв ділилися присутні. Це – гарячий напій з калиною та апельсиновим соком; шипшини, м’яти та меду; ягодами та м’ятою; яблучно-імбирний та вітамінні узвари, які особливо корисні взимку.

За чаєм, зимової пори хочеться хоч до ранку читати захопливі книжки. Мабуть, у багатьох із нас є улюблені зимові книги – зі сторінок яких віє морозом, магією і неймовірними пригодами. Гортаючи сторінку за сторінкою, ми поринаємо у світ чарів, життя і смерті та неймовірної любові. Тому бібліотекарі для чайного вікенду підібрали найкращі, найновіші і “ду-у-у-же зимові” книги: О. Генрі “Дари волхвів”, Ч. Мартін “Гора між нами”, Г. Мюссо “Поклик янгола”, Т. Янсон “Мумі-тролі і чарівна зима”, К. Р. Сафон “В’язень неба”, “Гра янгола”, Д. Гнатко “Мазуревичі. Історія одного роду”, О. Памук “Сніг”, А. Крісті “Вбивство у Східному експресі”, , С. Кінг “Сяйво”, Я. Кавабата “Країна снігу”, збірка романтичних історій “Най сніжить”, І. Альєнде “Там, за зимою” та ін. Отак, попиваючи запашний чай, присутні слухали захопливі зимові історії та й самі ділилися враженнями від прочитаного.

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top