“Чарівні мелодії Різдвяних свят”

10.01.2018 р. працівники краєзнавчого відділу ЦМБ (вул. Г. Мазепи, 3) Департаменту культури міської ради представили користувачам Різдвяну мозаїку “Чарівні мелодії Різдвяних свят”.

Особливою радістю наповняються серця всіх християн в  період від Різдва Христового і аж до Йордану. Різдво – це свято миру на землі, свято любові, свято примирення. Важливо, щоб ми пам’ятали: суть празника Різдва Христового не в дотриманні звичаїв, а в тому, щоб Христос знайшов місце в людських серцях.

Розповідаючи присутнім про обряди та звичаї українського народу, завідувач відділу краєзнавства  ЦБ презентувала викладку літератури “Чарівні мелодії Різдвяних свят” і звернула увагу на газетно-журнальні статті  та книги, які знайомлять нас з історичним фактом з життя Пресвятої Діви Марії і святого Йосифа, знайомлять про народження дитятка Ісуса в “убогій стаєнці”. Викладку доповнила колекція Різдвяних листівок. Разом з користувачами бібліотекарі краєзнавчого відділу колядували “Небо і земля”, “Нова радість стала”, “Бог ся рождає” та  віншували:

“Хай Ісус – мале дитя, благословить наше життя,

Щоб ми жили, проживали і біди не знали!”

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top