“Хай квітне щаслива моя Україна”

“Одна Батьківщина і двох не буває, місця, де родилися, завжди святі…” – такими рядками 23.08.18 о 13:00 год.  у бібліотеці-філії №2 Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було розпочато  літературно-музичну композицію “Хай квітне щаслива моя Україна”.  Бібліотекарі старалися донести до відвідувачів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, формувати глибоку повагу до пісні, мови, минулого та сьогодення України. А також на святі діти підготували квітку-семицвітку “Україна”.

Перша пелюстка. Україна – це найбільша за територією європейська країна – 603,7 тисяч квадратних кілометрів.

Друга пелюстка. Загальна протяжність державного кордону 7698 км.

Третя пелюстка. Протяжність морської ділянки державного кордону 1758 км.

Четверта пелюстка. Гірські області займають приблизно 5% території країни.

П’ята пелюстка. Серед найбільших річок країни: Дніпро, Південний Буг, Псел, Дністер, Сіверський Донецьк, Горінь, Десна, Інгулець, Ворскла.

Шостка пелюстка.  Кількість населення становить 40 млн.

Сьома пелюстка. Пртягом століть через територію сучасної України проходили найважливіші транспортні шляхи всього євразійського контененту. Україною тягнувся і “великий шовковий шлях”, що з’єднував міста Західної Європи з Центральною Азією, Монголією та Китаєм.

Саме із таких квіток – семицвіток і складається український віночок – символ краси, гордості, неповторності, чарівності, доброти та неперевершеності.

А наостанок бібліотекарі пригостили гостей солодощами.

Відповілдальні за проведення Дяків Р.Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top