Фотовиставка-реквієм “Несе Чорнобильська мати Цю Планету…, Це хворе дитя…”

В Україні цими днями проводять багато заходів до 32-их роковин Чорнобильської аварії. Про Чорнобиль в ці дні говоримо багато. І «говорять» не лише люди, а й архівні матеріали, історичні експонати та фотографії. Не забувають цю трагічну дату і працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.

З 21 по 28 квітня 2018 року на абонементі ЦБ експонується фотовиставка – реквієм “Несе Чорнобильська мати Цю Планету…, Це хворе дитя…” приурочена цій темі, а також Міжнародному дню Землі, що відзначався 22 квітня. Свої тематичні роботи надала фотограф Мар’яна Сурмачевська і всі охочі змогли познайомитися з її фотографічним надбанням, яке промовляє краще за будь-яку статистику і не залишить байдужим жодного відвідувача бібліотеки.

Під час презентації виставки фотографом, яка відбулась 24 квітня о 14:30, присутні користувачі бібліотеки та учні Крихівецької ЗОШ ознайомилися з історією підготовки виставки і з цікавістю розглядали світлини представлені як в бібліотеці так і на бібліовітринах. Пані Мар’яна підкреслила,, що відбирала найбільш промовисті фото останніх років. Не обійшлося і без віршів. Їх читала як автор виставки, так і бард Андрій Маврик та поет Богдан Кирста, який зачитав свій новий вірш написаний до квітневих подій.

Присутні ознайомилися також із книжково-ілюстративною виставкою “Чорнобиль: Трагедія, Подвиг. Пам’ять ”. Бібліотекар підкреслила, що проходять роки, а біль не вщухає … Чорнобиль не має минулого часу!!! Пам’ятаймо це. Пам’ятаймо героїв ліквідаторів ЧАЕС і низько вклонімося їм.

Захід проведений для широкого кола користувачів. Відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top