«Феномен Майдану промовисте свідчення жертовності»

А український дух – ординцям не убити,

Народ наш був і є – в нас європейська путь!..

Бринить життя струна;

весна, і зійде жито.

Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!

Я.Ткачівський

Уже чотири роки Україна живе іншим життям, іншими цінностями після тих подій, які розділили історію нашої країни на до і після. На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Майдану. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна.

До дня вшанування трагічних подій на Майдані 19-22 лютого 2018 р.  в читальному залі бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому організована книжково – ілюстративна виставка  «Феномен Майдану промовисте свідчення жертовності». Матеріали виставки подані у трьох розділах: «Майдан – мистецтво спротиву», «Герої революції Гідності», «Революційна поезія».

Користувачі мали можливість ознайомитися з літературою, яка представлена на виставці:

Борітеся – поборете! Поетика революції; Герої Революції Гідності; Євромайдан: Хроніка відчуттів; Майдан. Революція Духу; Небесна Сотня та інші.

Майдан – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

В пам’ять про полеглих за майбутнє України присвячується ця  виставка.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top