Факт-інформина “Злука.Соборність.Воля”

Благословенний будь, мій краю,
Моя земля, мій дивосвіт
Сьогодні вся Вкраїна відзначає
День Злуки, день єднання первоцвіт.

Сьогодні  велике свято  День соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. В історії незалежної України день 22 січня 1919 року займає особливе місце. Бо саме у цей день об’єдналися у єдину Українську державу всі етнічні українські землі. Було проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки. У доленосному Акті Злуки УНР і ЗУНР яскраво відбилося віковічне прагнення українців до власної державності, єдності всіх українських земель, відчуття великої єдиної родини.

Все, що мріялось віками,
Сповнилось, настало!
“ Ще не вмерла Україна” –
Гордо прозвучало.

З нагоди святкування Дня Соборності 22 січня 2020 року о 13.00 у бібліотеці-філії №7 (вул.Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради з підопічними Івано-Франківського центру соціального обслуговування пенсіонерів було проведено факт-інформину “ Злука.Соборність.Воля ”. З святом присутніх привітали бібліотекарі філії №7 та куратор Центру соціального обслуговування пенсіонерів.


Бібліотекар Атаманчук М.І розповіла про історію свята і величезне значення об’єднавчої акції 1919 року, яка залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців. Вперше за шістсот років був зроблений серйозний крок до об’єднання більшості українських земель у єдину державу.
Бібліотекар Федишин В.В. ознайомила присутніх з літературою представленою на книжковій виставці “Соборність віднині і навіки”, яка дала змогу заглибитись в історію нашого народу, збагнути роль Акту Злуки в утвердженні української державності.
Відповідальна за проведення Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top