Файл-презентацію “Тварини лісу, луків і водоймищ”

Тихо в лісі…Тільки сонце горить рівним палючим світлом на безкрайньому блакитному небі. Осінній ліс приваблює до себе своєю красою.

Кожна пора року по-своєму прекрасна, але жодна не зрівняється з осінню.Недарма в народі її називають золотою, багатою, щедрою.

Тихо в лісі… Здається немає в ньому життя. Проте, це тільки здається- життя в ньому є , воно те припиняється ні на мить.

3.10 2019 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проведено засідання природничого клубу “Паросток” файл-презентацію “Тварини лісу, луків і водоймищ” (до Всесвітнього дня захисту тварин).

У лісі , луках ростуть різноманітні кущі, дерева, а також живе дуже багато тварин, птахів.

Вовки – одні із таємничих звірів на планеті. У них дуже хороший слух, нюх, звуки чують на відстані від 9 до 16 км., розрізняють 200 мілліонів різних запахів, добре плавають, дуже швидко бігають, не піддаються дресеруванню, потрапивши в капкан, заради свободи, може відігристи собі лапу.

Лисиця – хитрує не тільки у казках, але і у повсякденному житті. Не раз мисливці спостерігали, як вона обдурює птахів: перекинеться на бік, відкине лапи лежить не ворухнеться, ніби мертва. Підлетить цікава сорока чи ворона і попаде хитрющі в лапи.

А у полохливих зайців дуже сильні задні лапи, заєць може стрибати на декілька метрів, він має відмінний слух, нюх, але поганий зір. У зайців малорухома шия і озирнутися він не може, очима крумить у різні сторони, і тому на нього кажуть”косий”.

Діти не тільки ознайомилися про життя цих звірів , але і розповідали вірші, а ще подивилися відеоролик про них, із задоволенням приймали участь у вікторині “У царстві природи”, відгадували загадки, розповідали цікавинки “Чому вовка ноги годують?” “Чи вміє лисиця танцювати”, “Чи насправді заєць косий”.

Сюрпризом для них була подорож віртуальною реальністю у дивовижний світ диких тварин. Щоб більше дізнатися про життя тварин бібліотекар провела огляд книг біля тематичної полички “ В гостях у матінки природи”.

Відповідальний за проведення Драганчук Г. М. , Гашевський Т. Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top