“У центрі Європи – у серці Карпат”

Прикарпаття – неповторно-мальовничий куточок України. Край високих гір, стрімких потоків, чистого повітря, працьовитих і завзятих людей. Рекреаційні ресурси регіону визначаються наявністю цілющого клімату, широкого спектру мінеральних вод, лікувальних грязей, багатою історією і цікавою етнографією, сукупністю оздоровчих закладів. Усе це приваблює в наш край численних відпочиваючих і туристів.

23 вересня 2019 р. в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  бібліотекарі організували виставку-мандрівку «У центрі Європи – у серці Карпат», приурочено до Всесвітнього дня туризму.

Працівники бібліотеки розповіли присутнім про розвиток туризму Івано-Франківщини- краю з мальовничими гірськими пейзажами, багатовіковою історією, культурою, цікавими і талановитими людьми. Тут народилися і творили В. Стефаник, Лесь Мартович, Марко Черемшина, Роман Федорів, Роман Іваничук, Дмитро Павличко та інші. В усі часи визвольної боротьби наша земля давала приклад величі і нескореності, національного духу. Саме Прикарпаття дало Україні таких борців, як славний ватажок опришків О. Довбуш, ідеолог січового стрілецтва Д. Вітовський, провідник ОУН С. Бандера.

Івано-Франківщина гордиться своєю культурно-історичною спадщиною. На виставці представлені книги: «Історія розвитку туризму в Україні», «Маркетинг туризму», «Туристичне краєзнавство», «Туристичний бізнес: теорія і практика», а також періодичні видання «Український туризм», «Міжнародний туризм».

 Одне з важливих місць в розвитку туризму в області посідає сільський зелений туризм. Туристів приваблюють: зручна система поселення, сучасне обладнання приватних житлових будинків, близькість до природи, гостинність і домашня атмосфера при організації відпочинку, чудові страви національної кухні.

Виставка представлена трьома розділами:

1.Карпати – перлина України.

2.Туристичними маршрутами рідного краю.

3.Сільський зелений туризм.

Отож, запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки-філії №1 та поринути у такий різноманітний світ Карпат, переглядаючи виставку-мандрівку «У центрі Європи, у серці Карпат», яка діятиме до 29 вересня 2019 р.

Особливо цікавою буде інформація про туристичні маршрути Карпат. Поспішайте до бібліотеки і визначайте маршрут своїх омріяних мандрів!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top