У форматі класної виховної години «Михайло Грушевський – апостол української ідеї»

screenshot_829.09. – виповнюється 150 років від дня народження М.С. Грушевського.
У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, без яких неможлива інтерпретація історичного процесу.

Діяльність і творчість Михайло Грушевського творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку Нової України.

29.09.2016 о 14:00 до ювілейної дати працівники читального залу провели для старшокласників СШ №4 (вул. Південний Бульвар, 24 ) захід у форматі класної виховної години «Михайло Грушевський – апостол української ідеї». На думку М. Грушевського: “… найпершим, того мали домагатися українці, що повинно було стати першим пунктом їхньої програми , є воля, свобода, право самостійно розпоряджатись власною долею”. – що особливо актуально в контексті нинішніх політичних подій зауважила у своєму виступі Надія Каретнікова.

Багато цікавих і маловідомих фактів з життя Грушевського, яскравих ілюстрацій його громадянської позиції почули старшокласники з розповіді бібліотекаря читального залу Оксани Дубовської. Учні цікавилися матеріалами, представленими на виставці “ М. Грушевський – історик і будівничий нації” з наміром використати їх для рефератів з історії України та поглиблення знань з вітчизняної історії.

Разом з вчителями бібліотекарі відповіли на запитання учнів, обговорювали значення постаті Грушевського у розбудові самостійної України.
Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top