«У вогні не згорів їх жертовний Чорнобильський слід»

         14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталось 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року.

       З нагоди цієї пам’ятної дати в бібліотеці –філії №8 (вул. Блавацького,1) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради 14 грудня 2018 року відбувся бібліорепортаж «У вогні не згорів їх жертовний Чорнобильський слід» для учнів 8-го класу ЗШ№6.

       Бібліотекар наголосила – вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідатором аварії, які рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя  і здоров’я майбутніх поколінь. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. Низький уклін і вічна пам’ять вам герої – рятівники!

До уваги присутніх була організована книжкова виставка «Заради нашого життя вони сягнули у безсмертя». Також був перегляд відеоролика «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС – дякую за життя».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top