Урок-спогад “Портрет доби на тлі Майдану”

20.11.2017 о 14.00 у ЗОШ № 17 працівники бібліотеки-філії № 2 провели урок-спогад “Портрет доби на тлі Майдану” (до річниці Майдану дня гідності і свободи).

Революція гідності кінця 2013-го – початку 2014 років, що отримала назву Євромайдан, є унікальним явищем, у світі не баченим раніше, що виражений у мирному народному спротиві. Саме на Майдані народилася високоідейна, нова українська нація, яка готова стояти до кінця, і навіть віддати життя у святій боротьбі за достойне майбутнє рідної землі.

Бібліотекар Максимів М.Д. розповіла учням 6-А класу про причини та передумови Революції Гідності(21 листопада 2013 р. – 22 лютого 2014 р.), хронологічні події, основні етапи. Розказала про безпосередніх учасників української революції. Зачитала поезію присвяченій Героям Небесної Сотні.

Наприкінці заходу бібліотекарі провели для учнів вікторину: «Що ви знаєте про революцію гідності?» Більшість дітей давали правильні відповіді.

Будемо пам’ятати Героїв Небесної Сотні і гордитися мужніми синами українського народу, які зуміли встати на завзяту боротьбу з узурпаторами влади, які позбавляли українців вступити до європейського союзу і стати в один ряд з вільними європейськими народами.
До огляду школярам були запропоновані такі книги: Н. Мартинець “ Революція Гідності”, С. Кошкіна “Майдан”, Н. Гук “Євромайдан (звичайні герої)”, В. Базів “Армагедон на Майдані” та ін.

Відповідальна за захід – Максимів М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top