Урок-реквієм “Заради нашого життя вони сягнули у безсмертя”

На смерть стояли там Герої,
де був залюднений Майдан,
щити були в них замість зброї…
І серед них був наш Роман.
“Пам’яті Романа Гурика”

01.03.2018 р. працівники відділу краєзнавства ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури міської ради провели урок-реквієм “Заради нашого життя вони сягнули у безсмертя” (Пам’яті Героїв Небесної Сотні) для учнів Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради.

Розпочала урок-реквієм завідувач відділу краєзнавства, прочитавши вірш “Пам’яті Романа Гурика” біля його могили. Герої Небесної Сотні відійшли у вічність. Відійшли, аби з висоти свого подвигу дивитися на нас: якими ми є, чи не марною була така висока ціна, заплачена за день наш сьогоднішній. Панахиду на могилі Романа Гурика та за всіх  невинно вбитих на Майдані в Меморіальному сквері відправив о. Климентій ЧСВВ Храму Царя Христа.

З великим захопленням присутні слухали розповідь батьків Романа про дитячі і юнацькі роки, про те, що він, як і інші Герої Небесної Сотні виконували свій обов’язок перед Україною та перед ріднею.  Учні декламували вірші “Я просто заснув” І. Піголя та “Життя не пройдене лишилось” (автор не відомий), а також тріо у складі: Романів Р. (10-Б кл. вихователь Фущич У.), Меншиков Є. і Мандюк Н. (11-Ф кл.) виконали пісню “Я не хочу гратись у війну”. На завершення уроку разом всі помолились і запалили свічі.

Матеріал підготувала завідувач відділу краєзнавства ЦБ Паркулаб Г. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top