Урок патріотичних цінностей “Потужний дух УПА окрилює серця”

14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці – одне з найбільш шанованих християнських свят в Україні – є Днем створення  Української Повстанської Армії та Днем українського козацтва. А з 14 жовтня 2014 року Указом Президента України П.Порошенка це свято було проголошено ще й Днем захисника України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України.

До цього свята працівники бібліотеки-філії № 7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС 12 жовтня 2018 року провели  з учнями 9-А класу ЗШ № 14 урок патріотичних цінностей “Потужний дух УПА окрилює серця”.

Провідний бібліотекар Железняк М.О. розповіла присутнім про історію походження свята, наголосила, що цей день – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців проти численних ворогів, які неодноразово намагалися завоювати українські землі.

В роки грізного лихоліття Другої світової війни прапор визвольної боротьби підняла УПА, яка боролася за створення Самостійної Української держави і не дозволила ворогам потоптати козацьку честь свого народу.

Сьогодні ми також переживаємо важкі дні для  нашого народу. На сході країни вирішується доля і майбутнє України. На захід були запрошені воїни АТО Маланюк Р. і Кадук В., які, не шкодуючи сил, здоров’я і життя  відстоювали на сході незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Вони закликали молоде покоління любити і берегти свою країну. Пам’ятати та пишатися тими людьми, які своїм життям і героїзмом довели свою любов і відданість українському народу.

Для присутніх бібліотекарі підготували книжкову виставку “ Безсмертна легенда української нації – армія УПА”.

Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі Железняк М.О., Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top