Урок народознавства “С. Ленкавський – націоналіст-мислитель”

Вшановуючи 115-у річницю від дня народження ідеолога Організації Українських Націоналістів  Степана Ленкавського, працівники краєзнавчого відділу ЦМБ (вул. Г. Мазепи, 1) департаменту культури Івано-Франківської міської ради 6.07.2019 р. провели урок народознавства “С. Ленкавський  націоналіст-мислитель”.

З вітальним словом до присутніх звернулась завідувач відділу краєзнавства, яка й ознайомила про життя і студентські роки С. Ленкавського. Про формування його націоналістичних поглядів, про роботу у секції політичної пропаганди ОУН, про історію написання Декалогу і розбудову націоналістичної ідеології, яку будував на ідейних засадах М. Міхновського та Д. Донцова розповів провідний науковий співробітник Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С. Бандери Ганцюк П.Т. До розмови долучився старший науковий співробітник історико-меморіального музею, член НСКУ Бакала В.М., який розповів про участь С. Ленкавського у висвітленні вбивства С. Бандери п’ятьма іноземними мовами, де назвав вбивцю Провідника не Б. Сташинського, а радянську тоталітарну систему.

Присутні мали можливість ознайомитися з виставкою, на якій були представлені особисті речі (годинник, значки та фото з членами ОУН). Матеріали представив гість Ганцюк П.Т. А також виставку книг краєзнавчого відділу ЦМБ і виставку, організовану історико-меморіальним О.Довбуша.
Матеріал підготувала завідувач відділу краєзнавства ЦМБ Паркулаб Г.А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top