“УПА – слава і гордість українського народу”

13 жовтня 2017 року о 10:30 год. в бібліотеці – філії № 7 (вул. Дністровська, 22) департаменту культури  Івано-Франківської міської ради відбулася година історичної правди “УПА – слава і гордість українського народу”.

Захід відбувся у теплій, душевній обстановці. З цікавістю слухали розповіді бібліотекарів  учні 10- А класу ЗОШ № 13 і користувачі бібліотеки . Адже зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва, бо  перший потужний спалах відродження власної державності припав на Козацьку добу. Вдруге найшлася в Україні та сила, яка підняла ідею боротьби за вільну і самостійну державу вище всього іншого, навіть за життя. Це була Організація Українських Націоналістів, яка стала ініціатором створення і ідейним натхненником Української Повстанської Армії, яка в роки грізного лихоліттяДругої світової війни боролася  проти гітлерівської Німеччини та більшовицької Москви за створення самостійної Української держави.Третя  – під час розпаду радянської імперії, коли прокинувся волелюбний інтерес до власної історії й генетичної пам’яті, до відновлення Незалежності.

Четверта хвиля цього інтересу, – напевно, сьогоднішня. Адже, з 2015 року 14 жовтня є державним святом – Днем захисника України.

До спілкування з молодим поколінням бібліотекарі запросили учасника бойових дій на Сході України, воїна АТО – Василя Кадука. Хвилюючі спогади, від яких навертались сльози у присутніх, не залишили їх байдужими. Подяку, побажання для побратимів, які залишились на передовій повернутись цілими і неушкодженими, передали учні та користувачі бібліотеки. Адже наші сьогоднішні герої – це дійсно справжні нащадки запорожців, це наша віра і приклад для нас, приклад мужності, хоробрості, величі духу, совісті, патріотизму.

До заходу була  оформлена книжкова виставка “ Безсмертна легенда української нації – армія УПА ”.

Відповідальна за проведення бібліотекар Атаманчук М.І., Железняк М.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top