“Українці – нація героїв”

23 травня 2018 року, коли в Україні святкують День Героїв, присвячений різним сторінкам національно-визвольної боротьби, о 14:00 на абонементі ЦБ (вул. Короля Данила,16) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, відбулася презентація виставка-експозиції  “Українці – нація героїв”.

В програмі заходу:

  • презентація бібліовітрини  “Українці – нація героїв”;
  • презентація виставки-диптих “Героїчна Україна : від минулого до сьогодення”;
  • “Уклін усім, хто край свій боронить” – презентація журналу “Національна оборона”(виданого і подарованого бібліотеці  представниками “Національного Корпусу”;
  • читання патріотичної поезії.

Представляючи виставку-експозицію, бібліотекар коротко розповіла про історію відзначення Дня Героїв в Україні, зокрема  наголосила, що День Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків – борців за волю України та є символом незборимості української нації. Це – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, а також новітніх Героїв – Героїв Небесної сотні та воїнів АТО.

На захід завітали представники “Національного Корпусу” Ботюк Артур, Хомин Ірина, Мельникович Назарій, які презентували журнал “Національна оборона”, подарованого бібліотеці Сергієм Сівачуком, Дмитром Аузяком та Ігором Уруським.

Учасник ММО “Арт Актив“ Андрій Маврик” зачитав патріотичні вірші, а переселенка із Донбасу Марія Цимбал зачитала уривки із книг про героїв АТО.

Захід підготовлений для широкого кола користувачів, відповідальні за проведення -Кирста О.М., Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top