“Україну будує кожен з нас: Вибори 2019”

З 28 лютого по 25 березня на  абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  діє інформкуток “Україну будує кожен з нас: Вибори 2019”.

Президентська кампанія в розгарі.Ми  вирішили розказати, що потрібно знати українцям про  вибори Президента України 2019 та нагадати  основні етапи виборів.
Чергові вибори Президента України відбуваються в останню неділю березня п’ятого року повноважень Президента України. Тобто голосування  відбудеться 31 березня 2019 року.

Хто може стати Президентом України?
1. Президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг 35-річного віку, володіє державною мовою і проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років. Це право реалізується через політичні партії, а також шляхом самовисування. Партія може висунути лише одного кандидата.
2. Для реєстрації в ЦВК кандидату або партії необхідно внести грошову заставу у розмірі двох мільйонів п’ятсот тисяч гривень. У випадку програшу, застава не повертається. Крім того, кандидат повинен надати декларацію про доходи за рік, що передує року початку виборів. Національне агентство з питань запобігання корупції надає інформацію про результати перевірки відомостей, зазначених у декларації. Помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації.
3. ЦВК зареєструвала 44 кандидати у президенти України.
  На  виборах 2019 бере участь рекордна кількість кандидатів у президенти  за всю історію незалежної України, тож бібліотекарі інформували присутніх із програмами деяких із них.

Захід проведений для широкого кола користувачів. Відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top