“України рідну мову в дар мені дали батьки”

Українська мова. Вона нам  рідна як мама й тато, як земля, на якій зростаємо. Рідна мова – і чується теплий і лагідний голос неньки, яким вона будить тебе вранці. Мелодійна, ніжна і прекрасна материнська мова. Хіба можна її не знати.     21. 02. 2019 р. о 13 год. в бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4 в) МЦБС Департаменту культури  Івано-Франківської міської ради відбулася літературна гра “України рідну мову в дар мені дали батьки” .

На мовне свято в бібліотеку завітали учні 2-го класу Хриплинської школи.

Бібліотекар “повела дітей у Мовне Королівство”, а дорога туди виявилася нелегкою. На шляху зустрічалися різні “перешкоди”, і щоб просуватися далі і нікого “не залишити”, потрібно було продемонструвати добрі знання рідної мови.  Хлопчики і дівчатка декламували вірші, відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини, впізнавали героїв казок та мультиків. Діти продемонстрували свою кмітливість, винахідливість та знання української казки.  Ця подорож допомогла учням краще пізнати минуле і сучасне нашої прекрасної мови, наповнила юні сердечка гордістю за мову, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.

А на закінчення мандрівки хочеться побажати дітям  любити, шанувати, вивчати та вдосконалювати нашу мову, бо мова, як і Україна, в нас одна, і починається вона з кожного з нас.

Відповідаль за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top