“Україна – Європа: спільна історія – спільні цінності”

“Європа починається з тебе…”

 

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттям Європа була роз’єднана через постійні війни і протиріччя, але вже більше 50 років 27 країн Європи обєдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягти стабільності, миру та процвітання.

Для громадян нашої держави вже стало доброю традицією, починаючи з 2003 року, відзначати щорічно в третю суботу травня День Європи. Цьогоріч це свято припадає на 19 травня.

17.05. 2018 р. о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулося обговорення  суспільно важливої проблеми “Україна – Європа: спільна історія – спільні цінності”.

Бібліотекар читального залу З. Петрик розпочала свій захід зі слів: “Сьогодні День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між європейськими державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Це той день, коли всі європейці об’єднуються навколо ідеї вшанувати свої спільні цінності та окреслити нові перспективи розвитку об’єднаної Європи. Для нас – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи…”.

На захід були запрошені студенти Івано-Франківського педагогічного коледжу ПНУ ім. В. Стефаника, які активно приймали участь в дискусії суспільно важливої для усіх нас проблеми відносин між Україною та Європою, жваво  обговорювали європейські цінності, необхідні для побудови сучасної України.

Атмосферу піднесеного настрою доповнив тематичний відеоряд: “Різниця між Україною та Європою”, “Бережіть українські традиції, співайте українські пісні”, “Як гуцули  “Hollywood” озвучували”. На завершення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик розважила студентів цікавою вікториною “Вгадай страву, пізнай Європу”.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу З.Петрик

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top