“Україна пам’ятає, світ визнає”

24.11.2018р. бібліотека-філія №13 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради разом з народним домом годиною – реквієм вшановували пам’ять мільйонів жертв великого голодомору 1932-1933років.

Вісімдесят п’ять років минуло відтоді.Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вона завжди буде кровоточити, закликаючи людство бути пильними, щоб подібне не повторилося ніколи.
В бібліотеці-філії №13 зібралася молодь, запалили свічки і хвилиною мовчання вшанували пам’ять про мільйони загублених життів.

Завідувачка бібліотеки донесла до присутніх жахливі цифри геноциду українського народу та познайомила з книгами, представленими на тематичній викладці “Скорботна свіча пам’яті”. Вона наголосила, що це не просто література, а документальні матеріали, наукові дослідження і свідчення очевидців: “Чорна книга України”, “Моєї пам’яті печаль”,
Роберт Конквест “Жнива скорботи”… Голодомор 32-33рр. також висвітлений у художніх творах українських письменників: У.Самчук “Марія”, В. Барка “Жовтий князь”, Н.Доляк “Чорна дошка”, С.Талан “Розколоте небо”.

Захід завершився зворушливою піснею “Свіча” у виконанні О.Білозір.
Відповідальні за захід: Бабій О.С.та Левчук Н.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top