“Україна була! Україна є! Україна буде!”

24 серпня Україна святкувала 26-у річницю проголошення Незалежності. В цей день в 1991 р. Верховною Радою УРСР був підтриманий Акт проголошення незалежності України, з якого починається історія держави України в її сучасному вигляді.

Щороку український народ з великим піднесенням і гордістю святкує День незалежності – день, який прагнули бачити мільйони українців у всіх поколіннях та історичних епохах. Отримати незалежність – не досить. ЇЇ треба зберегти, розвинути, захистити і передати  нащадкам.

Наша бібліотека з готовністю долучилася до загальноміського святкування та урочистостей з нагоди Дня незалежності.

24 серпня 2017 року працівники читального залу та абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради вийшли на площу Міцкевича, презентуючи мешканцям та гостям міста захід –  громадянські монологи “Україна була! Україна є! Україна буде!.

У формі квесту бібліотекарі заохочували людей висловити своє бачення цієї вагомої події, її неперевершене історичне значення для нашої Вітчизни. З гарним настроєм, святково одягнені у вишиванки краяни з готовністю ділилися своїми враженнями про святкування Дня незалежності, коментували історичні події та проблеми сьогодення, пов’язані з незалежністю. Всі одностайно відмітили доленосне значення проголошення незалежності України. Зокрема, мешканець Івано-Франківська та патріот своєї держави Яворський Віталій зауважив: “У кожного з нас є день народження. Сьогодні, 24 серпня, ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ нашої держави, могутньої України. Тому уся держава, усі свідомі громадяни святкують народження нової вільної України. І наше завдання не тільки здобути незалежність країни, а й зберегти для майбутнього покоління, незалежність, яка здобута кров’ю предків і нинішніх героїв, що захищають східні кордони Україні”.

Особливо активною була молодь. Їх активна, свідома громадянська позиція, патріотичні настрої заслуговують на захоплення і шану. Цікавою була творча молодіжна експромт-посвята “З Україною в серці”. Молоді люди декламували вірші, декларували святкові гасла: “Слава Україні!”, “Україна – вільна країна!”, “Україна понад усе!”…

Увагу наших краян та гостей міста привернула святкова виставка творчих робіт “Україна – незалежна країна”. Працівники абонементу Ліля Данилів та Людмила Лисенко до Дня проголошення незалежності підготували яскраву, самобутню презентацію тематичних авторських виробів, яка вразила розмаїттям і майстерністю творчого доробку. Легкість, гнучкість творчих робіт  Богаченко В. (шк. №23), Кірсти С. (ЗОШ№1), Капущак Х., Цехмістер Анни, Вовк Тетяни зробили своє: люди зупинялись і насолоджувались експонатами виставки.

Пишаємося, що долучилися до загальноміського святкування Дня незалежності. Віримо, що цей святковий день дає нам, українцям, наснагу  жити, любити і працювати на благо України!

Відповідальні за проведення заходу працівники відділу МЦБ – Надія Каретнікова,  Майя Шегда та Ліля Данилів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top