“Тут князів Потоцьких ера, слава Довбуша й Бандери”

“Франкове місто – історична доле!

З руїн постав твій будівничий дар.

Мов скрес весняний, зрієш ясночоле,-

Свободи новочасний володар…”

(Я. Дорошенко)

У чудову весняну пору, коли сяють місяць і зорі, а повітря напоєне ароматами квітів, святкує свій День народження наше місто – місто Франка, місто князів, місто героїв, місто простих і щирих трударів.

З цієї нагоди, 10.05.2018 р. працівники відділу краєзнаства ЦМБ (вул. Г.Мазепи, 1) Департаменту культури міської ради провели Загальносистемний День Краєзнавства “Тут князів Потоцьких ера, слава Довбуша й Бандери”.

Користувачі відділу краєзнавства (учні 10-х класів обласного академічного ліцею-інтернату ОДА, вихователі Фущич У.С. та Владика О.Т. та жителі нашого міста) разом з краєзнавцем Р. О. Дідою поринули у таємниці історії парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, ознайомилися з відомими людьми, уродженцями  Прикарпаття. Книжкову виставку, яку презентували бібліотекарі на заході, наповнювали праці членів історико-краєзнавчого об’єднання “Моє Місто” і друкувались у видавництві “Лілея-НВ”. На захід було запрошено й директора – В.Іваночка, який розповів про співпрацю з об’єднанням і поділився з планами видавництва нових книг з питань краєзнавства.

Весняного поетичного настрою присутнім дарувала поезія прикарпатських поеток Олесі Франко та Лесі Туєшин-Геник.

Бібліотекарі запропонували переглянути мультимедійну презентацію “На очах молодіє, славне місто Франкове”.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top