Третя міська Інтеліада: змагання з шашок та шахів

19 травня на базі центральної бібліотеки для дітей (вул. С. Бандери, 8) Департаменту культури Івано-Фрагнківської міської ради  відбулася третя міська Інтеліада – інтелектуальна олімпіада: змагання з шашок, класичних шахів та шахів на трьох. Зранку у бібліотеку cходилися маленькі діти з батьками. Проте маленькими їх назвати ми не наважувалися: зосереджений та вдумливий погляд. Вітаються зі своїми тренерами за руку, радше, як колеги, ніж вихованці.

25 дітлахів 1 – 4 класів зібралися на Інтеліаду, щоб довести собі, що за рік систематичних занять набагато виросли їх вміння та навички. Урочиста частина заходу  підкреслила значимість та важливість занять шахами і шашками для подальшого шляху дітей, розважила відгадуванням логічних задач та налаштувала конкурсантів на спортивні змагання. Присутні батьки та гості з задоволенням переглянули відео, створене за фотомоментами  гуртківських занять, що відбувалися протягом 2018 – 2019 навчального року.

Організатори заходу – ГО Центр громадських ініціатив «Зоря Карпатії». Керівники гуртків – волонтери, що з власної ініціативи вже 4-ий рік поспіль займаються з учнями 1 – 4 класів. Усі вони молоді бізнесмени з великим бажанням допомогти своїй країні виховати розумних, творчих, думаючих громадян. Звідси й напрямок – інтелектуальні ігри для дітей. Створені  гуртки такого спрямування діють при школах та бібліотеках: «Діти – Творці» – при ЗОШ № 9 та № 25, гурток «Ігри Інтелекту» – при бібліотеці-філії №1 та 14.

Змагання розпочалися. Неймовірна тиша запанувала у залах. Кожен зосереджено дивився на поле, прораховуючи ходи свої та аналізуючи – супротивника. Деякі з дітей ще й читати бігло не вміють, проте за шаховою дошкою відчувають себе досить впевнено.

З часом тиша перетворилася на вир емоцій. Фігури рухалися дошкою, емоції виривалися назовні: хвилювання, радість, сльози, задоволення, щастя перемоги. Смак якої відчув кожний учасник, адже за час змагань діти провели по три гри.

Завершився захід нагородженням. Всі діти отримали сертифікати учасника Інтеліади та інтелектуальні ігри – конструктори у подарунок від організаторів. Перші, другі й треті місця – грамоти і також набори ігор.

Інтелектуальне свято відбулося. Тренери раділи за успіхи вихованців, батьки – за можливість провести час у товаристві своїх дітей, зайнятих найдавнішою, найдивовижнішою та найінтелектуальнішою грою – грою у шашки і шахи.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top