Торбинка цікавих знань “Коли тремтить Земля”

Людина думає, що відчуває себе впевнено, коли стоїть на землі, але виявляється, що це відчуття оманливе, бо іноді земля буквально “ тікає з-під ніг”. Так трапляється під час землетрусу – одного із найпідступніших і найстрашніших природних катаклізмів на Землі.

28.11.2018 року у бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи 11А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулося засідання природничого клубу “Паросток” – тема: торбинка цікавих знань “Коло тремтить Земля”. на засіданні були присутні учні школи-ліцею №23, 4Д класу.

Діти дізналися багато цікаво про планету Земля, що таке землетруси, чому вони виникають, як часто земля тремтить, чи можна передбачити його, чому землетруси небезпечні , як поводити себе під час землетрусу. Але разом з тим, наша планета Земля заворожує своїми краєвидами, горами і долинами, озерами і ріками, цікавим рослинним і тваринним світом.

Біля тематичної полиці “Земле, живи і розцвітай” школярі ознайомилися із цікавими книгами:

О.Г. Ананьєва “Життя Землі”
О.Г. Ананьєва “Небезпечна природа”
С.С. Мірнова “Ріки, моря й океани”

Наприкінці заходу діти переглядали відеоролик про вражаючу красу природи Японії, на яку припадає близько 30% всіх землетрусів світу. Періодичність найбільших повторюється кожні 10-30 років, а зумовлено це великою кількістю вулканів: близько 40 діючих, і більше 150 у стані спокою. Було цікаво, незвично, захоплююче.
Відповідальні за проведення: Драганчук Г. М., Гашевський Т.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top