«Толерантність – шлях до успіху»

Толерантність – це те, що робить можливим досягнення миру

 і веде  від культури війни до культури миру.

      16 листопада – міжнародний день толерантності. В цей день  працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради протягом дня проводили з  юними читачами  бесіду-діалог «Толерантність – шлях до успіху».

      Бібліотекар наголосила: “Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті й переконань. Толерантність – це єдність у різноманітті.

      У всіх людей одна спільна мета – жити в добрі та злагоді, зробити життя на Землі кращим. Якщо ти успішний – допоможи іншому, якщо ти щасливий – зроби щасливим когось поруч, будь щирим у своїх діях. Мир – це перша та необхідна умова, щоб мати спільну мову у суспільстві.

      Чимало читачів були зацікавлені у саморобній квітці «Толерантності», яку було створено бібліотекарями . На пелюстках зображено такі якості: повага прав інших, співпереживання, прощення, співробітництво, повага людської гідності, милосердя, терпимість, прийняття інших такими якими вони є. Всі ці якості в сукупності мають бути присутні у кожній людині.   Користувачі вибирали одну із пелюсток та інтерпретували свої думки щодо значення на ній, а також коротку історію із свого життя, де пригодилась їм толерантність. Багато читачів фотографували квітку, щоб показати близьким і друзям і спонукати їх до толерантності.

      До заходу була оформлена викладка літератури «Толерантність-те, що робить можливим досягнення миру і веде від культури війни до культури миру». На ній представлені книги :

 Григорук І. Мудрість життя/ І. Григорук.-Коломия: Вік, 2015.-96 с.

Мандруючи до зрілості. Виховання для життя в сім’ї, для молоді.- Львів: Свічадо, 2006.-256 с.

Семиченко В.Мистецтво взаєморозуміння. Психологія та педагогіка сімейного спілкування.-К.: Веселка,1998.-214с.

      Всі люди різні, а тому ми повинні сприймати інтереси інших із миром і розумінням. „Намагайтеся бути хоча б трохи добрішими, і ви побачите, що будете не в змозі здійснити інший вчинок.” Конфуцій.

Відповідальна Іванишин А.-Б. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top