Тиждень дитячої та юнацької книги

З метою заохочення дітей до читання, популяризація української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в дітей любові до книги, культури читання з 27 по 31 березня 2018 року в бібліотеці – філії №8 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся «Тиждень дитячої та юнацької книги.»
Цьогорічний Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці був неймовірно насичений та приніс купу сюрпризів. Тиждень відкрила виставка – запрошення: «Ми з книгою найкращі друзі».

А також протягом тижня до уваги дітей були:

27 березня в бібліотеці відбувся імідж коктейль «Щасливий дар творити для дітей» до 115 річниці Наталі Забіли для учнів 6-го класу ЗШ№6.Бібліотекар познайомила дітей з життєвим та творчим шляхом письменниці. Діти читали вірші, казки Н. Забіли. Також був показ відеоролика «Наталя Забіла». В бібліотеці була оформлена книжкова виставка « У доброму світі поетеси». Наталі Забіли».


Літературний пінг- понг « Я тобі ти мені» відбувся 28 березня. На захід завітали учні 3-го класу ЗШ№6. На початку заходу бібліотекар презентувала дітям книжкову виставку «У світі казок». Літературний пінг-понг складався з 4 турів, кожний проходив у вигляді вікторини: « У пізнай казку», «Казкова телеграма»,» Назвіть казкового героя», « Назви пару казковому герою». Учні брали активну участь у вікторинах, давали правильні відповіді на запитання. Вони показали себе справжніми знавцями казок, адже багато читають. Родзинкою цього заходу – призи та смакування смачного печива.

Книга приходить до кожного з нас у дитинстві. І тому дуже важлива перша зустріч дитини з книгою, з бібліотекою. Сьогодні 29 квітня в бібліотеку завітав 1-й клас ЗШ№6 на книжкове дефіле «Запрошуємо у світ книги». Юні читачі з великим задоволенням слухали розповіді бібліотекаря про роль книги в житті людини, правила поведінки в бібліотеці, спілкування з книгою. Здійснили цікаву подорож сторінками улюблених книг, приймали участь у казковій вікторині. Діти з великим задоволенням гортали сторінки яскравих журналів. На завершення маленькі читачі переглянули цікаві українські мультфільми. Діти отримали масу задоволення.

Сміх – це сонце, що проганяє зиму з людського обличчя. І з цією метою до квітневої гуморини в бібліотеці 30 квітня було проведено сміх-тайм «Хочете жити на втіху, частіше помирайте від сміху». Участь брали учні 9-го класу ЗШ№6. Захід проведено з метою поговорити про гумор і отримати позитивний заряд на добро, веселий настрій і хороший заряд. Доповненням заходу став перегляд відеоролику « Ліга сміху». Крім того кожен мав можливість переглянути літературу з книжкової виставки «Щирий сміх продовжує життя». На завершення бібліотекар побажала учням щоб легше було жити, долати дрібні труднощі – даруйте один одному щирі і добрі усмішки. І не тільки в день сміху, але й на цілий рік. Посміхніться світу і він посміхнеться Вам!

Підготувала Гринишин О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top