Година спілкування “Тепло батьківських долонь”

15 вересня 2019 року о 14:00 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16)  МЦБС  Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася година спілкування “Тепло батьківських долонь”, якою відзначили  Всенародний день батька. Це була задушевна бесіда із батьками, які разом зі своїми дружинами ведуть по життю дітей своїх.

В ході години спілкування бібліотекар, вітаючи в особі присутніх всіх батьків із святом, побажала їм Божих благословень в усьому та інформувала  про історію відзначення дня батька в Україні. Вона підкреслила, що в Незалежній Україні Всенародний День батька – свято порівняно молоде і отримало путівку в життя 18 вересня  2009 року. Хоч це свято не є офіційним, а лише всенародним, та все одно всім татам буде приємно отримати привітання. До речі, в Україні пропонували встановити День батька на державному рівні у третю неділю вересня. У 2013 році уряд підтримав відповідний проект Указу Президента, однак, на жаль, він так і не був підписаний. Проте, з того часу на всенародному рівні свято все ж відзначається в третю неділю вересня.Бібліотекар зауважила, що сьогодні в суспільстві роль батька  дещо занижена і на батьків іноді покладено основне матеріальне забезпечення родини, вони в тісному партнерстві з мамою повинні брати участь в усіх процесах  збереження життя дітей , їх виховання та більше проявляти батьківської любові та турботи. Своє особливе ставлення  до ролі батька в своїх родинах висловили користувачі бібліотеки Хлабатий Богдан Васильович та Саваневська Марія Генадівна.

Також присутні мали можливість ознайомитись із фотороботами Мар’яни Сурмачевської, на яких зображено збереження здорових родинних стосунків у сім’ї Танчев із с. Струпків (добрий і турботливий батько – Артур).

Цікавим доповненням до заходу були: однойменна книжково – ілюстративна виставка “Тепло батьківських долонь” та бібліовітрина із світлинами “Бережи себе, ТАТКУ”, а також виставка міні – постерів (художньо оформлених плакатів) “І не забудьте сказати йому : Дякую!!!”, якими ми висловили своє особливе пошанування чоловікам батькам – учасникам АТО і ООС в особливо важкий час війни. Бібліотекар побажала, щоб у Україні все менше і менше було холоду сирітства і щоб усі батьки живими і здоровими поверталися до своїх діток.

Захід проведений для широкого кола користувачів. Відповідальні – Кирста О.М., Микитюк У. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top