«Твій подих всі серця людські рівняє»: поетичні читання

27 серпня в центральну бібліотеку для дітей (вул. С. Бандери, 8. Т.: 53-25-97) завітав міський територіальний центр соціального обслуговування на захід «Твій подих всі серця людські рівняє». Зустріч була присвячена 163 – річниці від дня народження Івана Яковича Франка.

Павло Тичина писав про нашого українського Мойсея: «…У важкі часи безправ’я і темряви він був для Західної України і університетом, і енциклопедією, і академією наук, і народним, не затвердженим ніякою монаршою ласкою міністром культури та освіти… »

Павло Загребельний зауважував, що «ми не можемо назвати, мабуть, жодної ділянки людського духу, в якій би не працював Іван Франко і в якій він би не був великий…».
Бібліотекарі зробили добірку цікавих фактів з життя письменника, продемонстрували фільм «Іван Франко» з Всеукраїнського проекту «Видатні українці», читали вірші, говорили про місця у Івано-Франківську, що пов’язані з перебуванням поета у нашому місті. Особливу увагу присутні приділили коханню Івана Франка до Юзефи Дзвонковської, яка мешкала в Івано-Франківську.

Бібліотекарі, відвідувачі заходу читали вірші, спілкувалися про постать поета для культурного та історичного розвитку нашої країни.
Зустріч пройшла у теплій, душевній атмосфері.
Відповідальна за підготовку та проведення заходу Железняк Марія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top