Творча зустріч з Ксенією Заставською

8 листопада 2018 року о 16:00 в бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-франківської МЦБС Департаменту культури міської ради за організації абонементу ЦБ (Короля Данила, 16) відбулась творча зустріч з письменницею із Одеси Ксенією Заставською. Авторка завітала до Івано-Франківська в рамках туру по Україні разом зі своїм видавцем, першим заступником генерального директора Видавничого дому “Простір” Нужною Оленою Василівною, яка познайомила присутніх із творчою біографією письменниці. Вона процитувала слова Руслана Квінти щодо романів Ксенії:

«У своїй творчості Ксенія відкриває завісу вічної загадки жіночої душі. У її творах є усе: сум та радість, зустрічі та розлуки, злети та падіння. Та, перш за все, всі вони присвячені головному почуттю на землі, яке має назву кохання».

Ксенія Заставська презентувала свої  книги «STEK. Мереживо життя», «Талісман кохання”, «Veto на щастя» та “Заломлення”. Зустріч проходила у форматі дружньої розмови, русло якої спрямовував модератор заходу Богдан Кирста. Панувала тепла атмосфера, слухачі мали можливість поспілкуватися з авторкою, ставлячи відкриті питання та ознайомитись із творчістю гості, зокрема, дізнались про те, що Ксенія Заставська працює в манері, властивій небагатьом, пише від першої особи, й читач мимоволі відчуває себе учасником описуваних подій, проживаючи з героями творів їх життя. Звідси виникає відчуття достовірності того, що відбувається. Автор, ніби на сцені – на сторінках твору – одна грає безліч ролей, створеної нею вистави. Саме тому так цікаво читати її книги. Також письменниця поділилась із присутніми планами на майбутнє, зокрема про можлиість екранізації сценарію “Щедрик” в нашому місті.
Після презентації насправді захотілося перечитати ці надзвичайно чуттєві та інтригуючі книги, усі охочі мали можливість придбати книги з автографом автора.
Зустріч викликала позитивні емоції як в учасників, так і в слухачів. Захід вдався, про це свідчили численні щирі відгуки та жваве обговорння події.

Відповідальні: завідувач відділу обслуговування ЦБ Кирста О.М. та провідний бібліотекар бібліотеки-філії №7 Желізняк М. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top