“Талант і життя на вівтар України”

“У пісні тій квітує сад

І розцвітає рута-м’ята,

Дзвінкий струмує водоспад,

Відлуння шириться в Карпатах…”

(Тернівська Л. “В. Івасюку”)

06.03.2019 р. працівники краєзнавчого відділу ЦМБ (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели Загальносистемний День краєзнавства “Талант і життя на вівтар України”, вшановуючи  70-ти річний ювілей Героя України , лауреата премії ім. Т. Шевченка, неперевершеного композитора – Володимира Івасюка.

В рамках свята не оминули увагою і прикарпатського поета , прозаїка, літературознавця, культурного діяча, Заслуженого  діяча мистецтв України – Степана Пушика, якому цього року виповнилося б 75 років. Його перу належить повість “Блискавиці б’ють у найвищі дерева”, присвячену Володимиру Івасюку.

Приємно було почути спогади композитора Богдана Шиптура, адже він свого часу добре знав Володимира, і з яким навчався в Львівській консерваторії. До розповіді знаного музиканта долучився й доцент кафедри суспільнознавчих наук ІФНТУНГ І. П. Макаровський. Саме він, як уродженець Буковини був близько знайомий з Володиним батьком – Михайлом Івасюком. Ліричного настрою додали і поетичні рядки, присвячені Володі, які зачитали автори – Леся Геник та Світлана Пілецька.

А на завершення присутні користувачі та учні обласного академічного ліцею-інтернату для обдарованих дітей Івано-Франківської ОДА піднялись і разом заспівали легендарну “Червону Руту”.

Увазі присутніх була представлена книжкова виставка “Талант і життя на вівтар України”.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу ЦМБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top