«Сьогодні свято храму книг, бібліотеки славне свято…»

Так! Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині книга. І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних руках, у бібліотекарів. Тому зовсім не випадково, у рік тисячоліття літописання і книгодрукування Президент України своїм указом проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек. Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості) відзначається це свято. А дарують людям вічну мудрість книг бібліотекарі. Ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу слова, — що може бути достойнішим?

Саме з такою метою в бібліотеці-філії №2 (вул. Карпатська, 14) МЦБС Департаменту культури Івано- Франківської міської ради відбулося бібліошоу «Сьогодні свято храму книг, бібліотеки славне свято…» .
“Стоїть бібліотека на землі, вища і святіша від усіх богинь. І це не просто храм науки і душі – це наша історія. У неї велика бібліотечна сім’я – наші наставники. Скільки людських сердець пересіялось через їх руки і душу, скільки широких шляхів відкрили ці люди для найменших, скільки збережено і впорядковано ними книг – скарбів мудрості”- розпочала свято бібліотекар Цібій С.

Хтось із мудрих сказав: „Бібліотекар – це не професія, а стан душі, а ще – знахар”. Це насправді так, бо якщо в аптеці чи лікарні вам полікують тіло, то в цьому храмі – душу.
Бібліотекарі завжди раді хорошим читачам, запрошують всіх охочих читати до бібліотеки, не забувати дорогу до книжкового дому, не минати його поріг.
Відповідальні за проведення: Цібій С. О., Дяків Р. Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top