“Стоїть в скорботі мати Україна, біля могил дітей своїх стоїть”

29.01.2017 в 10.00 в ЗОШ № 17 працівники бібліотеки – філії №2 (вул. Карпацька,14) провели вечір-пам’яті “Стоїть в скорботі мати Україна, біля могил дітей своїх стоїть” (до 100 річчя битви під Крутами).

Бібліотекарі нагадали учням 6-Б класу, що 29 січня   2018  року   минає  сота  річниця  з дня легендарного бою під Крутами,  коли жменька молодих  українських патріотів виступила проти навали більшовицько-московської орди.

Максимів М.Д. розповіла школярам, що трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності  українців   у боротьбі за незалежну Україну.

Герої Крут — це своєрідний збірний образ українського добровольця, які свідомо йшли на смерть, щоб захистити свою землю, свою державу. Такі герої  у нас знаходились завжди, а  під Крутами у 1918-ому був особливий подвиг.

Така історична подія, як бій під Крутами, вчить громадян поваги до власного війська. Народ повинен захищати свою державу навіть тоді, коли цього не розуміє наша керівна   еліта, адже у потрібний момент тільки боєздатне військо може захистити українців.

Ми бачили такий порив у новітній історії України коли на початку російської агресії 2014-го року, наш народ став на захист своєї країни і підняв потужний волонтерський рух, незважаючи на злочинну інертність і пасивність влади.

Українці традиційно обирають позицію творця  власної історії, а тому  основна боротьба за нашу волю ще попереду.

Про це нам повсякчас нагадують подвиг героїв Крут і подвиг героїв сучасності.

Наприкінці заходу, бібліотекар  провела учням вікторину, яка надала можливість глибше засвоїти матеріал зустрічі.

Відповідальна за захід – Максимів М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top