Стартувала нова благодійна акція на підтримку робіт Уляни Белей та Любові Оробець, мешканок будинку сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові” і розповсюдження листівок, виготовлених за їхніми роботами

Стартувала нова благодійна акція на підтримку робіт Уляни Белей та Любові Оробець, мешканок будинку сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові”
і розповсюдження листівок, виготовлених за їхніми роботами.

16 січня 2020 року о 17:00 на абонемент ЦМБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради завітали добрі друзі і партнери бібліотеки, представники БО “Українська Благодійницька мережа” Віта Лотоцька та Надія Гулин. І не з пустими руками, а із новими роботами двох художниць, Уляни Белей та Любові Оробець, мешканок будинку сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові”, що в Обертині Тлумацького району. Даний Будинок відкритий 12 липня 2019 року БО “Українська Благодійницька мережа” і є першим в Україні будинком підтриманого проживання, який фінансується за моделлю соціального замовлення. В “Оселі” проживає четверо мешканців. Уляна та Люба малюють картини, Яна виготовляє листівки та шиє іграшки, Ігор створює свічки. На перший погляд, зовсім звичайні справи. Але незвичайних людей. “Оселя” є одним із перших випадків в Україні, коли вихованцям інтернатів пощастило настільки кардинально змінити життя. Тепер, переселившись у затишний дім, отримавши якісно інші можливості, вони у свої 25-35 років вчаться жити заново. Освоюють у побуті все те, що було зовсім невідомим для них раніше. І водночас те, що найважливіше  вчаться мріяти, вірити в себе, відчувати себе потрібними.Підтримуючи благодійну організацію “Українська Благодійницька мережа”, місією якої є створення та підтримання життєвого середовища для дітей та повнолітніх людей з інвалідністю, абонемент ЦМБ часто долучається до їхніх різноманітних заходів та акцій. Зокрема, в бібліотеці неодноразово проводилася благодійна акція  розповсюдження “Листівка, яка має значення не лише для нас з тобою”. Кошти від продажу листівок передаються волонтерам і спрямовуються на потреби сиріт з інвалідністю. Сьогодні було передано їм триста сорок шість гривень, зібраних користувачами бібліотеки.

Через певні фізичні обмеження творчість для мешканців будинку сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові” є одним із небагатьох шляхів до самореалізації. І кожного разу куплена нами картина, іграшка, свічка чи щось інше, що виготовлене ними власноручно – це ще один крок до усвідомлення ними того, що вони теж чогось варті, що теж можуть бути чимось корисними. Можливо, їхні вироби не завжди ідеальні, зате вони завжди щирі та справжні.

Волонтери не стримували емоцій, представляючи принесені роботи та характеризуючи Уляну Белей та Любов Оробець: “Люба просто не уявляє свого життя без малювання, а квіти та птахи  то її особлива любов”) Ми дякуємо усім, хто завітавши в бібліотеку підтримає мешканців будинку сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові”та придбає картину чи листівку. Нехай Ваше серце буде відкритим.Так, ми не можемо допомогти кожному, але ми можемо допомогти комусь. Дівчата будуть раді увазі та підтримці кожного, хто робить це з відкритим серцем ! Робіть унікальні подарунки для себе та близьких  підтримуйте акцію, бо це не лише про виручені кошти, це про підтримку творчих пошуків та віри у власні можливості тих, хто цього зараз дуже потребує.
Усе те, що виготовляють мешканці «Оселі», можна придбати і на сайті Доброчинні аукціони (https://ca.ubm.org.ua/)…#доброчинні_аукціони.

Відповідальна за організацію нової благодійної акції на підтримку робіт Уляни Белей та Любові Оробець, і розповсюдження листівок, виготовлених за їхніми роботами  Кирста О.М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top