«Співець Галицького краю»

24 січня 2019 р. о 13:00 год. працівниками бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради у співпраці із ЗОШ №25, учителем Костюком Василем Володимировичем, був проведений урок-екскурс в літературну спадщину Степана Пушика «Співець Галицького краю».

Зустріч присвячена 75 річниці від дня народження поета, письменника, літературознавця та краєзнавця, професора Прикарпатського університету ім. Стефаника, громадсько-культурного та політичного діяча, лауреата державної премії ім. Т. Г. Шевченка та багатьох інших премій, нашого земляка  – Пушика Степана Григоровича.

  Неможливо за одну годину охопити весь спадок генія. Але показати багатогранність таланту людини-творця – вдалося. На уроці прозвучало слово і пісня поета, його фольклорні записи, уривки з «Бусової книги» та інших творів письменника. Василь Володимирович Костюк поділився спогадом про особисті зустрічі зі славним краянином, а бібліотекар Васьків О.О. виконала знамениті «Полонина, полонина..», «Пісню про матір» та інші твори автора.

Діти слухали, затамувавши подих.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top