“СНІД : не залишимось байдужими”

ВІЛ темним полотном світ накриває!

СНІД чорною чумою по світу блукає!

ВІЛ багато нещасть людству несе!

СНІД – він перед прірвою постає!

 

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства.

29 листопада 2018 о 14:00 год. на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулась акція-роздум “СНІД : не залишимось байдужими” до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначаємо 1 грудня.

Мета заходу:  Сприяти ґрунтовному оволодінню  повної та достовірної інформації про ВІЛ (СНІД), шляхи його передачі, ситуації ризику, розвінчання міфів, привернути увагу до даної проблеми. Націлити на толерантне ставлення до людей, які живуть із ВІЛ. Спонукати до вироблення осмисленої і зваженої особистісної та громадської позиції щодо проблематики ВІЛ (СНІДу).

Під час акції присутні мали можливість поповнити знання про ВІЛ-інфекцію. Проводилось експрес-опитування, під час якого обговорювалися такі питання, як «Чи можна заразитися ВІЛ /СНІДом через спілкування?», «Які існують шляхи передачі ВІЛ-інфекції», «СНІД – безповоротно змінює життя», «Чи можливо попередити хворобу?»

Учасники заходу усвідомили, що тільки дотримання моральних принципів поведінки, чистих шлюбних відносин, захищені сексуальні стосунки, відмова від наркотиків – основна запорука профілактики СНІДу.

Закінчуючи акцію, бібліотекар наголосила, що ВІЛ може торкнутися кожного, тому так важливо своєчасно отримати інформацію про цю страшну хворобу. Кожен для себе повинен запам’ятати: єдина зброя проти СНІДу — це знання і власна обережність.

Увазі присутніх був  запропонований перегляд виставки- викладки “Чотири страшні букви СНІД” та бібліовітрини “Не дамо СНІДу шанс”
Захід призначений для юнацтва. Відповідальна за проведення  Данилів Л.В.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top