Семінар-консультація по плануванню на 2014 рік в Івано-Франківській МЦБС

14 листопада 2013 року для завідувачок бібліотек Івано-Франківської МЦБС проводився семінар-консультація «Планування роботи міськими бібліотеками на 2014 рік. Пріоритети розвитку».

Працівники методико-бібліографічного відділу , заступник директора по роботі з дітьми, ведучі працівники ЦБ окреслили головні напрямки діяльності бібліотек в 2014 році, які повинні бути відображені в планах роботи. Методисти вказали на основні дати, які будуть відзначатися в наступному році, державні свята, ювілеї письменників, поетів, історичні постаті, відомих краєзнавців, запропонували нові форми популяризації літератури, впровадження новітніх технологій в практику роботи бібліотек в програмі «Бібліоміст».

Краєзнавчий відділ узгодив проведення двох днів краєзнавства: «Поети належать вічності» (до 80-річчя Романа Юзви), «Високі виміри духовності» (до 85-річчя Роману Іваничуку).

Зверталася увага на індивідуальну роботу з різними категоріями користувачів, на діяльність Публічного центру регіональної інформації, пошук нових партнерів бібліотек, співпрацю з органами місцевого самоврядування, депутатським корпусом, нетрадиційні шляхи поповнення фондів.

Особлива увага – плануванню роботи з дітьми, участь в різноманітних проектах, акціях, відзначення ювілейних дат дитячих письменників, впровадження новітніх технологій в роботу дитячих бібліотек, а також бібліотек, що обслуговують дітей. Наголос на участь у Всеукраїнському тижні дитячого читання «Живуть, Тарасе любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово», приурочений до 200-ліття від дня народження Т. Шевченка.

Окреслено широке коло питань роботи бібліотек в 2014 році та дані конкретні рекомендації щодо їх виконання.

 

Семінар-консультація Семінар-консультація
Семінар-консультація Семінар-консультація
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top