Свіча скорботи “У їхніх серцях жила Україна”

П’ятий рік поспіль в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні під час Євромайдану протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя більш як сто активістів Майдану.

20 лютого 2019 року о 14:00, вшановуючи подвиг учасників революції Гідності та віддаючи належну шану тим, хто загинув протягом кривавих січневих та лютневих днів 2014 року, на абонементі ЦБ (вул. К.Данила, 16) Департаменту культури міської ради провели свічку скорботи “У їхніх серцях жила Україна”. Бібліотекар підкреслила, що Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Україна оплакує своїх героїв. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

Уже вдруге проходить в українських містах на честь розстріляних Героїв Небесної сотні всеукраїнська тиха акція «Ангели пам’яті» Працівники та користувачі бібліотеки долучилися до її проведення, символічною бібліотечною вітриною, на якій в небо піднялись сотні паперових ангелів. Ангел – це символ. Ми називаємо Небесну Сотню нашими ангелами, які тримають українське небо. Вони білі, вони символічні. Це чистота наших помислів і нашої пам’яті. Така акція це найменше, що ми можемо зробити для героїв. Звісно, якщо ми не будемо розповідати про те, що відбулося, якщо не будемо розповідати про ангелів Небесної сотні, як же ж ми будемо виховувати наше майбутнє покоління? Тож в ці дні, на абонементі, де розташована героїко – патріотична зона, організовано відкритий перегляд літератури виставки “У їхніх серцях жила Україна”. Література, періодичні видання та додатковий інформаційний матеріал представлені на ній, розповідають про непересічні долі простих українців, їх жертовність та подвиг. Зокрема, розділи ”За Україну їм судилось полягти” та ”Не плачте за мною, тільки помоліться” знайомить із Ангелами-Охоронцями, яких дарувала Небу Вітчизни, наша Івано-Франківська область, а їх аж семеро: Сергій Дідич, Ігор Дмитрів, Богдан Калиняк, Михайло Костишин, Ігор Ткачук, Василь Шеремет і 19-ти річний студент нашого міст Роман Гурик, життя і мрії якого обірвала куля снайпера саме 20-го лютого. Присутні вклонилися перед їхнім подвигом, запаливши поминальні свічі.

Сьогодні нас єднає те небо, яке тримає Небесна Сотня. І хай Господь надалі допоможе нам зробити це небо світлим, яким вони прагнули його бачити.
Також цього дня працівники центральної бібліотеки, як і інших бібліотек-філій МЦБС взяли участь у віче-реквіємі, присвяченому Героям Небесної сотні.

 

Тож поки ми з вами вшануємо Героїв Небесної сотні, доти живе пам’ять про них, доти вони є посеред нас.
Захід підготовлений для широкого кола користувачів, відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top