“Свіча плакала в скорботі” 

Голодомор 1932-1933років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті як глибока душевна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу свідомість. І хоч якою б гіркою  була правда про Голодомор, її повинні знати усі, щоб не допустити повернення колеса історії.    24.11.2017 р. завідувачка бібліотеки – філії №13 (с. Хриплин, вул.Берегова, 4в.) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради разом з народним домом провели  годину пам’яті “Свіча плакала в скорботі”. 

Захід розпочався зворушливою піснею “Свіча” у виконанні О.Білозір, продовженням пісні був документальний фільм “Гіркі жнива”,сповнений смутку і печалі.

Сьогодні ще живі найстаріші люди, які самі пережили голодомор і пам’ятають усі його жахи. Та завтра їх стане менше. З кожним днем ми втрачаємо свою живу історію- тож поспішімо зібрати і зберегти їхні свідчення для майбутніх поколінь.

Завідувачка бібліотекою познайомила присутніх з літературою представленою на книжковій виставці “Голодомор 1932-1933років. Пам’ятаймо про це”. Вона наголосила, що це не просто книжки,а документальні матеріали, наукові дослідження і свідчення очевидців: “Чорна книга України”,”Моєї пам’яті печаль”,Роберт Конквест “Жнива скорботи”… Голодомор 32-33 рр. також висвітлений у художніх творах українських письменників: У.Самчук “Марія”,  В.Барка “Жовтий князь”, Н.Доляк “Чорна дошка”,С.Талан “Розколоте небо”…

На закінчення заходу присутні засвітили свічку і хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих.

Відповідальні за захід Бабій О.С.,Левчук Н.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top