“Світ пригод і фантазій Всеволода Нестайка”

“Найбільшою нагородою для мене були визнання деяких читачів, що коли вони хворіють, то беруть з полиці”Тореадорів…” і перечитують. Заради цього варто жити на світі. Я згадую своє невеселе дитинство, гіркі хвилини самотності і думаю, що коли хоч одній хворій дитині я допоміг долати хворобу, то мої творчі зусилля були не марними”. (В. Нестайко)

30 січня виповнилося 90 років талановитому дитячому письменнику Всеволоду Нестайку. З цієї нагоди в бібліотеці-філії №1(вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулися літературні посиденьки “Світ пригод і фантазій Всеволода Нестайка”. В світлицю до Нестайка завітали шанувальники творчості цього великого, чудового та неперевершеного письменника.

Бібліотекар ознайомили присутніх з цікавими фактами його біографії. Не залишилися поза увагою твори В. Нестайка, які захоплюють, зачаровують ведуть читачів по чарівній країні казок та веселих пригод. Його твори викликають сміх не тільки у дітей, але і у дорослих. Своїми дотепними, веселими книгами письменник лікує душі, піднімає настрій, заряджає позитивом.

Весело, завзято пройшов конкурс “Вгадай героя”, в якому діти повинні були відгадати уривки з різних творів письменника та головних героїв книг. В свою чергу вони прорекламували свою улюблену книгу В. Нестайка.

Світ Всеволода Нестайка- неначе золотаве мереживо сяяння кожного з нових поколінь. Здавалося б, він промовляє тими самими словами, малює тими самими пензлями, що і сотні інших письменників і казкарів, але чомусь саме його твори не можна випустити з рук, не дійшовши до кінця.

В читальному залі для присутніх була організована книжкова викладка літератури “Зачаровані казкою” та розповіли “ТОП-10 фактів про Всеволода Нестайка- усе, що  потрібно знати про письменника”.

Однак, про казкаря з Країни Сонячних і Місячних Зайчиків варто знати і ТОП-100, і ТОП-150 фактів, настільки він дивовижний автор!Бібліотекарі сподіваються, що наші читачі будуть перечитувати його казки у будь- якому віці.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top