“Світ героїв Всеволода Нестайка”

         “Я пишаюся, що не вийшов із дитинства, що зберіг        

                                  дитячу душу. Це підтримує мене в нашому жорстокому

                                   світі і дає сили творити”

                                         ( В. Нестайко)

30.01.2020 р. в читальному залі бібліотеки – філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради проводилась літературна подорож “Світ героїв Всеволода Нестайка”, до 90-річчя з дня народження відомого дитячого письменника.

На захід були запрошені діти з дитячого садочка “Дударик” (група “Ромашка”). Мандруючи кращими дитячими книжками, малята ознайомились з біографією митця, його життям та творчістю. 

Всеволод Нестайко – класик сучасної дитячої літератури. Усі його книги та оповідання відрізняються яскравими персонажами, веселими і захоплюючими пригодами, фірмовим авторським гумором, а також повчальними історіями, які виховують в дітях позитивні якості. Саме таких героїв  діти могли побачити, переглядаючи мультимедійну презентацію “ Казкові герої лісової школи”, а саме: директора Бурмила Михайловича, інтелігентну Пантеру Ягуарівну, сором’язливого Косю Вуханя та його друга Кольку Колючку,здібного Васю Кицина, порушників дисципліни Вовчика Вовченка і Рудика Лисовенка.  Казка “Про комарика Зюзю” стала повчальною для тих, хто збирається до школи, а казка про Кольку Колючку та Косю Вуханя навчила дітей перемагати свої страхи перед невідомим навчанням у школі. На пам’ять про казкову мандрівку в бібліотеці малеча отримала розмальовки героїв казок В. Нестайка. 

Відповідальні за проведення Вінтон Н.М., Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top