“Свята Пасха йде до хати”

Великдень, свято Христового Воскресіння – одне з найбільших християнських свят. Це найсвітліше й найурочистіше свято, яке впродовж уже двох тисячоліть приходить щовесни і дарує християнському людові духовне оновлення. Пасха є найбільшим торжеством християн, бо це свято перемоги добра над злом, Життя над смертю.

22 квітня 2019 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проведено літературно-художню ікебану “Свята Пасха йде до хати”.

Для користувачів бібліотекарі підготували добірку матеріалів, як найкраще підготуватися до свята Великодня, опанувати секрети приготування великодніх страв. Молоді та досвідчені господині зацікавились книгою О. Вербинець, В. Манько “Великодній кошик. Обряди і страви Великодніх свят”. У ній та у журналах “Добра кухня”, “Рецепти господині”, “Жінка” читачі знайшли чимало цікавих родзинок й усяких варіантів знаних та невідомих їм рецептів. А також більше дізналися про історію, звичаї та традиції цього величного свята в Україні і світі, почерпнули чимало корисної інформації та безліч креативних ідей для створення великодніх композицій, швидкі способи виготовлення писанок, крашанок, дряпанок. Присутні  читали вірші українських поетів та твори Бруно Ферреро “Завжди буде новий день”, “Квіти просто квітнуть”.

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top