“Ріка добра з джерельця милосердя”

13 листопада відзначається Всесвітній день доброти (World Kindness Day). Саме у цей день 1998 року в Токіо відкрилася перша конференція Всесвітнього руху за доброту, в якій брали участь Австралія, Канада, Японія, Таїланд, Сінгапур, Велика Британія, США. А також, цього ж дня,  у світі відзначають День сліпих. Запровадили його за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Чому обрали саме цю дату? 13 листопада 1745 року у Франції народився Валентин Гаюї. Він відомий як перший засновник шкіл і підприємств для сліпих. А ще Валентин Гаюї був першим хто створив спеціальний шрифт для сліпих та відкрив першу у світі школу для сліпих дітей під назвою “Майстерня трудящих сліпих”. До слова, за книгами Валентина Гаюї незрячі навчалися аж до 1829 року.  А згодом універсальну систему рельєфно-точкового шрифту для сліпих створив Луї Брайль.

Об’єднавши ці дві важливі дати, 13.11.2019 р. о 14.30 год. в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) Департаменту культури  Івано-Франківської міської ради,  відбулася зустріч на  території милосердя  «Ріка добра з джерельця милосердя». На зустріч були запрошені інваліди по зору УТОС з керівником Первичкою О.К.

Розпочалася зустріч із створення кола доброти. Усі учасники: і гості, і працівники бібліотеки,  взялися за руки і називаючи своє ім’я бажали добра, здоров’я, тепла, милосердя. І так, поки коло не замкнулося. Таким способом всі перезнайомилися і створили чудову, теплу, добру атмосферу.

Звучали поезія і українські пісні, були прочитані цікавинки прозових творів та гуморески.

Учасників заходу ознайомили  з аудіокнигами, які надійшли в бібліотеку, а також запропонували запашний чай із солодощами.

Ще якийсь час ніхто не хотів розходитися. Дякували за приємно проведений час, гарний настрій і смачне гостювання.

Відповідальна за проведення Ліктей Н.К.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top