«Різдво у нашій Україні»

Всі люди святкуйте,

  В цей день торжествуйте,

  В день Христового Різдва

Різдво – це одне з найголовніших свят, які святкують не тільки в Україні, але й в цілому світі з давніх часів. Є багато традицій, звичаїв, які передавали наші предки з покоління в покоління , тому  потрібно знати про них й цікавитись літературою про ці свята .

3 січня 2019 року протягом дня в бібліотеці – філії №4 (вул. Коновальця, 132 А)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася презентація книжкової  виставки «Різдво у нашій Україні».

Цікаві колядки, щедрівки, віншування, засівалки,  вертепи були представлені на виставці, але й це ще не все. Багато літератури було на тему святого вечора: традиції, звичаї, страви, які кладуть на стіл з рецептами, як їх приготувати. А також, родзинкою стали книги про дідух, як його робити, як класти на стіл, що означає цей символ святого вечора.

Не оминули увагою й художні твори про Різдво: це і «7 різдвяних історій»  Б. Ферреро, і «Різдвяні історії» Ч. Діккенса й ще багато цікавих віршів, оповідань про Різдво й зимові свята,а саме:

  • Вербенець Ольга, Манько Віра Обряди і страви святого вечора: вид. 2-ге, випр.. і доповн. – Львів: Свічадо, 2008.- 200с.
  • Гуменюк В. М. Христос ся рождає! Славімо його! / вид. 3-тє, доповн. – Івано-Франківськ: Місто НВ, 2010 р. – 28 с.
  • Мицик Б. Різдво як різдво. Сценарії. – Л.: ліга-Прес, 2002.-92с.
  • Скуратівський В. Святвечір. [У 2 к.]. К.: Вироб.-комерц. фірма «Перлина», 1994. – ( Українська пізнавальна б-ка «Земляни». Сер. «Українці») К 2 . – 192 с. : іл..
  • Христос народився! Весь люд звеселився! _ Львів: Свічадо, 2016.- 112с.

Відповідальна за проведення Магас М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top