“Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра”

“Я гимн заспіваю Народові лунко,
Хай чує про славу Героя весь світ!
Снагою напій мою душу, Віщунко,
Хай в кожному слові гримить динаміт!”
(М. Боєслав “Гимн народові – Героєві”)

14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян України. В цей день ми святкуємо:

  • Свято Покрови Пресвятої Богородиці;
  • День Українського Козацтва;
  • Річницю створення УПА (1942 р.);
  • День Захисника України.

Відзначаючи такі величні свята нашого народу, працівники краєзнавчого відділу ЦБ та AБІС (відділ інформаційно-аналітичного забезпечення) ЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, 9 жовтня  провели історичну годину “Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра” в таборі “Лімниця”.

Завідувач краєзнавчого відділу Паркулаб Г. ознайомила відпочиваючих людей “золотого віку” з кожним святом зокрема. Розповіла про реальні історії, які лягли в основу фільму “Жива” та повстанської пісні “Ой там три браття з Прикарпаття…”; презентувала творчість сучасних українських письменників, які описують героїчну сторінку бійців УПА (Н. Фіалко “Дві обручки”, А. Кокотюха “Червоний”, Р. Іваничук “Вогнені стовпи”) пригадала всім й події Революції Гідності та АТО /ООС.

Бібліотекар І-ї категорії відділу АБІС Ляхович М. підготувала присутнім світлини козацької церкви Покрови Пресвятої Богородиці та ікону Покрови , трейлер на фільм “Жива”, світлини трьох братів, які оспівані у пісні, а також відео: “Небесна Сотня поіменно. Пам’яті Героїв”,  “Нас нікому не зламати ми Українці. Майдан 2013 р.”. На завершення присутні помолились за душі Героїв України, а також заспівали Державний Гімн. Захід відбувся за сприянням міського голови Руслана Марцінківа та директора Департаменту культури Надії Загурської.

  Матеріал підготували Паркулаб Г. та Ляхович М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top