“Розмалюю писанку, розмалюю”

Ось і прийшла весна до нас, а з нею й велике свято, що символізує пробудження та воскресіння природи, життя і надії- свято Воскресіння. Свято Пасхи- світлий день для всіх християн.Він нагадує про велику радість Воскресіння Христового.

19 квітня 2019 р. в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради бібліотекар Ідзьо Г.В. підготувала і провела великодню мозаїку “Розмалюю писанку, розмалюю.” Присутніми на святі стали учні 2Б класу ЗОШ №4.

Бібліотекар цікавою розповіддю намагалась поглибити знання дітей про одне з найдавніших, найурочистіших релігійних свят – Великдень. Привити любов та повагу до нашого народу, його традиції. Ознайомила із символами воскресіння- писанкою. На Великоднє свято дарують люди одне одному писанки. Оздоблене узором яйце символізує пробудження природи, зародження нового життя. Про що розповідає українська писанка: що означають знаки та символи на писанках , кольори та види розписних яєць, діти дізнались із розповіді бібліотекаря.

Учні прослухали цікаву легенду чому потрібно розмальовувати яйця на Великдень. Приймали активну участь у вікторинах, відгадували загадки. А також самостійно розмалювали писанку- витинанку “Писанка мальована.”

Цікаві журнали , книжки про писанки та писанкарство, а також легенди про Ісуса Христа, учні ознайомились біля книжкової полички “З Воскресінням Христовим.”

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top